Voimistelupäivät 2024

Tervetuloa Kuopioon!

Tutustu Kuopioon

Kuvankauniin Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio tarjoaa kesäisiä matkailuelämyksiä kaikenikäisille.

Parissa tunnissa ehdit risteillä sisävesilaivalla Matkailukeskus Saanaan ja pelata minigolfia tai nauttia kylpylästä ulkouima-altaineen. Monet museot, ostosmahdollisuudet ja kulttuuripalvelut tarjoavat tekemistä jokaiseen makuun, ja kisaviikonlopuksi osuu muitakin tapahtumia ja festivaaleja koko perheelle.

Loistavat kulkuyhteydet autolla, bussilla ja lentäen tekevät matkanteostasi Kuopioon vaivatonta ja runsas majoitustarjonta takaa mahdollisimman mukavan oleskelun Savon sydämessä.

Hyödyllisiä linkkejä:

Kuopion keskustan kaupunkiopas
Kuopio-Tahko alueen tapahtumat, tekemiset ja parhaat lomavinkit

Kauppatori on kaupungin sydän

Kauppahallista torin reunalta löydät paikalliset herkut

Kauppakatu on vilkas kävelykatu

Snellmaninpuisto ja tuomiokirkko ovat Kuopion ikoneja

Puijon torni on Kuopion tärkein nähtävyys

Sisävesiristeilyllä näet kaupungin järveltä käsin

Bellanpuistossa on uusi 18-reikäinen minigolfkenttä

Matkailukeskus Saanassa on kylpyläosasto ja upea ulkouima-allas

Väinölänniemen uimaranta sijaitsee vain 2km torilta

Tahkovuoren golfkentille on Kuopiosta matkaa vain 65km

 
 

Kauppatori on kaupungin sydän

Näin pääset perille

Tervetuloa Järvi-Suomen sydämeen! Keskeisen sijaintinsa ansiosta Kuopioon on nopea matkustaa ympäri Suomen junalla, bussilla tai omalla autolla.

Junalla

Kuopion Rautatieasema sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja junia kulkee runsaasti sekä etelästä että pohjoisesta. Helsingistä junia saapuu päivittäin kymmenen vuoron verran ja perille pääsee noin neljässä tunnissa. Etelästä Turun suunnalta Kuopioon pääsee myös Tampereen ja Jyväskylän kautta ja pohjoisesta raiteet tulevat Kuopioon muun muassa Rovaniemeltä Oulun ja Iisalmen kautta. Asemalta torille noin 500 metrin matka, mutta myös bussit kulkevat vierestä.

Autolla

Automatka Helsingistä Kuopioon kestää noin viisi tuntia ja matka taittuu sujuvasti Suomea halkaisevaa valtatie 5:ta pitkin. Bussiyhteyksiä alueelle saapuu niin etelästä kuin pohjoisestakin.

Liikkuminen Kuopiossa

Kuopio on sopivan kokoinen kaupunki, jossa kaikki on kävelyetäisyydellä. Suoritus- ja tapahtumapaikat sekä majoituskoulut sijaitsevat kaikki alle 3 km Kuopio-hallilta ja torilta.

Kuopion paikallisliikenteen bussit, uudet sähköavusteiset kaupunkifillarit,  kesäinen kaupunkijuna ja lähialueen linjaliikenne varmistavat sujuvan liikkumisen ympäri aluetta.